Nieuwe medewerkers via Vriendenbonus groot succes

Loogman Groep  •  28 september 2020
Nieuwe medewerkers via Vriendenbonus groot succes
Sinds februari heeft Loogman de Vriendenbonus in het leven geroepen om via de eigen werknemers nieuwe collega’s te werven.

Referral recruitment zoals het met een mooi woord heet, maakt gebruik van het feit dat je eigen werknemers de perfecte ambassadeurs van je bedrijf zijn en dus uitstekend weten welke eigenschappen een nieuwe medewerker moet hebben. We spraken met Rody Eickhoff, HRM Manager bij de Loogman Groep, over deze manier van openstaande vacatures invullen. Rody vertelt: “Het leek ons een goed idee om naast de gebruikelijke kanalen zoals onze website, Social Media en vacaturesites nieuw personeel via onze medewerkers te werven. Zij weten immers het reilen en zeilen van ons bedrijf en dus ook of die vriend, vriendin, familie, kennis of goede buur een perfecte match met ons kan zijn.”In februari kreeg het personeel een flyer thuisgestuurd met uitleg over de Vriendenbonus en de voorwaarden. “We wilden het voor het personeel zo simpel mogelijk houden door niet in allerlei kleine lettertjes te vervallen. We hebben daarom gecommuniceerd dat iemand direct 400 euro bruto op zijn rekening gestort krijgt nadat degene die is aangedragen zijn/haar contract heeft ondertekend”, aldus Rody.

Dat de medewerkers ook echt de juiste mensen naar de organisatie weten te krijgen blijkt wel uit de cijfers. Rody licht toe: “In 75% van de gevallen werken de mensen die via het personeel zijn aangenomen na een half jaar nog steeds bij ons terwijl dit via de vacaruresites slechts 35% was. We hebben er dus alle vertrouwen in dat ons personeel de juiste mensen weet aan te dragen als toevoeging op ons team.”

Natuurlijk zijn we enorm nieuwsgierig naar wat de Vriendenbonus daadwerkelijk aan nieuwe collega’s heeft opgeleverd en daarvoor komt Rody met getallen die er niet om liegen. “In totaal hebben 19 ambassadeurs voor maar liefst 27 nieuwe medewerkers gezorgd. We zijn er dus echt van overtuigd dat het ons via deze weg beter lukt de vacatures in te vullen’, aldus een enthousiaste Rody.Om de actie nog wat extra’s mee te geven werd er nog een Vriendenbonus Pluimen cheque t.w.v. 1000 euro ingezet voor degene die de meeste vrienden heeft aangedragen. Dat was nog een spannende strijd toen er intern gecommuniceerd werd dat er een gelijke tussenstand was tussen 3 personeelsleden. Uiteindelijk wist de 17-jarige Luca Hoekstra, sinds een jaar 1 dag in het weekend werkzaam bij Binnenreinigen, nog net die 3e nieuwe collega aan te dragen en dus mag hij zich het komende halfjaar de Vriendenbonus King noemen!

Luca vertelde afgelopen donderdag tijdens de feestelijke uitreiking van de Vriendenbonus cheque dat hij het enorm naar zijn zin heeft bij Loogman, waarbij er naast het harde werken ook altijd tijd is voor een lolletje. Voor hem de motivatie om dat zijn vrienden ook te gunnen en met succes dus. Tot slot een oproep aan alle medewerkers om vooral door te gaan met nieuwe mensen aan te dragen. Wie weet ben jij straks in februari de nieuwe Vriendenbonus King!

Reacties


Schrijf een reactie